Honda Civic Forums banner
1 - 5 of 5 Posts

Registered
Joined
2 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hoping (praying) someone has had this issue before and knows the answer as I've currently taken this reoccurring issue to 4 garages (one honda direct) and had no luck at all! Car seems to periodically flash up these 4 lights whilst driving and sends car into limp mode, no issues with driving, doesn't sound rough etc.

When I pull over turn the car off and on again it seems to still have the lights but car if now out of limp mode, again driving perfectly fine. I've so far had one garage say it was a fuel pressure sensor gone bad, had it replaced and still came back. I've had another garage look at it twice and thought it may have been a alternator issue but on closer inspection wasn't sure so sent me to honda. Lights had turned off themselves and took it to honda where they said they couldn't see any fault codes as they had gone (surely they are stored?) And said my battery was bad so paid 拢160 to get this replaced but again had come back again, after driving with it on it turned itself off so thought I'd see how long it would last before it came back. Since had 2 new front tyres and the lights have come back 2 times, the first time I tried to initialise the deflation warning system and it work, but is now stuck the second time and won't allow me to reset it!

Has anyone had these issues before? Driving me mad having to spend some much time and money getting this sorted and even 2 trips to honda and they can't diagnose it!

Apologies for the long post but would appreciate any help! 馃槂馃槂馃槂
 

Registered
Joined
2 Posts
Hi there

I have same problem
I bought honda civic 2012 week ago and now I have the same flushing lights like you
I replaced all tyres for new but didn't help
If you find out what cause the problem please let me know I will be very thankful to you
 

Registered
Joined
2 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Hi there

I have same problem
I bought honda civic 2012 week ago and now I have the same flushing lights like you
I replaced all tyres for new but didn't help
If you find out what cause the problem please let me know I will be very thankful to you
Are you able to manually initialise the tyre pressure at all? I managed to once and it turned off everything, if you keep driving with the lights they eventually turn off so I believe it's either a knackered ABS sensor (I believe these do your tyre pressure too) or apparently on early 2012 models there's an ECU update where it basically increases the parameters of the tyre deflation warning by 300% as they're too sensitive from factory apparently, I'm taken mine to a tyre/tracking etc specialist tomorrow where they're gonna test the theory for me
 

Registered
Joined
2 Posts
Are you able to manually initialise the tyre pressure at all? I managed to once and it turned off everything, if you keep driving with the lights they eventually turn off so I believe it's either a knackered ABS sensor (I believe these do your tyre pressure too) or apparently on early 2012 models there's an ECU update where it basically increases the parameters of the tyre deflation warning by 300% as they're too sensitive from factory apparently, I'm taken mine to a tyre/tracking etc specialist tomorrow where they're gonna test the theory for me
My problem started with 1 warning light tyre presure and the same day litlle bit later with a warning light control stability and power stering light.
I found out that I have a puncture on tyre and different brand between them so I replace all tyres for new the same brand.
I was able initialise tyre pressure after change but second day the warning lights came back and then I tried to initialise warning tyre presure light but unsecsesfull I couldn't do it .
Warning Lights go off after I turn off the button for stability control but after I drive it comes back and it's still there.
I see that it is not easy to sourt out this problem after you visited 4 garages.
I don't know, my next step will probably be to try to replace ABS sensor first or wait and study a bit more about it, It's so annoing to drive with this lights on.
Thanks for now for your advise
 

Registered
Joined
3 Posts
Hoping (praying) someone has had this issue before and knows the answer as I've currently taken this reoccurring issue to 4 garages (one honda direct) and had no luck at all! Car seems to periodically flash up these 4 lights whilst driving and sends car into limp mode, no issues with driving, doesn't sound rough etc.

When I pull over turn the car off and on again it seems to still have the lights but car if now out of limp mode, again driving perfectly fine. I've so far had one garage say it was a fuel pressure sensor gone bad, had it replaced and still came back. I've had another garage look at it twice and thought it may have been a alternator issue but on closer inspection wasn't sure so sent me to honda. Lights had turned off themselves and took it to honda where they said they couldn't see any fault codes as they had gone (surely they are stored?) And said my battery was bad so paid 拢160 to get this replaced but again had come back again, after driving with it on it turned itself off so thought I'd see how long it would last before it came back. Since had 2 new front tyres and the lights have come back 2 times, the first time I tried to initialise the deflation warning system and it work, but is now stuck the second time and won't allow me to reset it!

Has anyone had these issues before? Driving me mad having to spend some much time and money getting this sorted and even 2 trips to honda and they can't diagnose it!

Apologies for the long post but would appreciate any help! 馃槂馃槂馃槂
I`ve recently had similar problem. Started off with deflation warning light then ABS, Power steering, Handbrake, VSA all coming on and after a while going off. Gradually staying on longer until finally staying on all the time. No effect on performance. Took it to Honda who advised still ok to drive and after two days investigating said it was a faulty wheel speed sensor. Had it replaced and since then all ok (fingers crossed).
As an aside wrote to Honda expressing my disappointment that a three year old car, just out of warranty with only 20500 mils on clock had to have 拢350 spent on it to resolve the issue. Honda have not even had the courtesy to respond.
Hope my experience helps.
 
1 - 5 of 5 Posts
Top